Dobrodošli na MISLI! Ne mrzi platformu – mjesto gdje možete naučiti kako da efikasno spriječite i borite se protiv govora mržnje na internetu promovisanjem kritičkog razmišljanja među mladima.

THINK! DON't hate

ŠTA VAM NUDIMO?

PREVENTIZER VODIČ

Ovaj Vodič je osmišljen da podrži nastavnike, omladinske radnike i trenere u realizovanju „škole kritičkog razmišljanja“ koja će ih opremiti znanjem neophodnim za prevenciju govora mržnje na internetu.

COUNTERIZER VODIČ

Ovaj vodič će pomoći vršnjačkim edukatorima iz omladinskih organizacija da se aktivno uključe u borbu protiv govora mržnje kreirajući alternativne narative za njega zasnovane na činjenicama i kritičkom razmišljanju.

PODRŠKA ZA MLADE

Ovo je mjesto gdje možete postavljati pitanja i tražiti pojašnjenje svih dilema u vezi sa sadržajem Vodiča ili uopšte borbom protiv govora mržnje na internetu.

about us

O PROJEKTU

Glavni cilj projekta „MISLI! Ne mrzi” je suzbijanje govora mržnje u onlajn svijetu dekonstrukcijom i diskreditacijom narativa na kojima se zasniva, kao i osnaživanjem mladih ljudi da postanu lideri u borbi protiv lažnih vijesti, predrasuda i mržnje na internetu. Projekat sprovode Kosovo Young Lawyers u koordinaciji sa svojih pet partnera uz podršku Erasmus+ programa Evropske unije.

Novosti