Добредојдовте на платформата на THINK! Don’t Hate! Место каде што можете да научите како да спречите и да се борите против говор на омраза преку промовирање на критично размислување кај младите луѓе и.

THINK! DON't hate

ШТО ВИ НУДИМЕ НА ВАС?

ПРЕВЕНТЕР

Овој водич е направен да ги подржува наставниците, НФЕ едукаторите и тренерите за да им обезбедат школа за критично размислување на младите луѓе што ќе ги опреми со знаење кое е неопходно за да се спречи говорот на омраза онлајн.

СПРОТИВСТАВУВАЧ

Овој водич ќе им помогне на едукаторите од младинските организации за активно да се вклучуваат во говорот на омраза со креариње на алтернативни наративи засновани на факти и критично размислување.

СИСТЕМ ЗА ПОДДРШКА НА ВРСНИЦИТЕ

Ова е место каде можете да поставувате прашања и да побарате појаснувања за сите дилеми поврзани со содржината на водичите или општо за борбата против говор на омраза онлајн.

about us

ЗА ПРОЕКТОТ

Главната цел на проектот “THINK! Don’t Hate” е да се бори против говорот на омраза во онлајн светот преку деконструкција и дискредитирње на наративи врз кои е базиран, како и да се поттикнат младите луѓе да станат лидери во борбата против лажни вести, предрасуда и омраза на Интернет. Овој проект е имплементиран од Kosova Young Lawyers – KY) во координација со нивните пет партнери со поддршка на Еразмус+ програмата на Европската Унија.

НОВОСТИ